UPDATE: Persoane evacuate la Slanic! Evaluari la fata locului

Localnic: „Ne-o înghiți pământul, acum, de Sărbători?!… Știți că aici, de fapt, de labun început nu trebuia să se accepte să se construiască. dedesubt e hău, a fost mină!”

INFORMAȚII DE ULTIMĂ ORĂ: Autorităţile au dispus, joi, evacuarea preventivă a 20 de persoane după surparea unei străzi din oraşul Slănic pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi, adâncimea craterului având circa doi metri.

 Posibil chiar și Sediul Poliției să fie evacuat!

„În prezent, ca măsură preventivă s-a dispus evacuarea a 20 de persoane aflate în blocurile din proximitatea zonei afectate! Ulterior, în funcţie de evoluţia situaţiei de urgenţă şi analiza comisiei de specialitate, vor fi dispuse şi alte măsuri necesare. Misiunea este în dinamică”, au informat reprezentanţii Prefecturii Prahova.

 Prefectul Emil Draganescu este la fața locului.

La rândul său, șeful DSU a transmis că așteaptă de urgență evaluarea specialiștilor, mai cu seamă că evenimentul de la Slănic este unul de proporții și se impun imediate.

Deocamdată nimeni nu ştie dacă procesul de surpare, unul, cumva, violent, va continua. Pericolul este cu atât mai mare având în vedere că oraşul Slănic Prahova stă pe o mină de sare.

 Trebuie știut, însă că și pe alte străzi din orașul „aurului alb” cum era supranumit Slănicul, s-au mai înregistrat și alunecări de teren și surpări… de-a lungul anilor și chiar mai de curând…