Lupte / Rezultate istorice pentru CS Petrolul Ploiești la CE din Grecia: Ionuț Erik Pătru este campion european, iar Andreea Ștefania Iordache este vicecampioană europeană!

Sportivii secției de Lupte a Clubului Sportiv Petrolul Ploiești au reprezentat cu onoare România la Campionatul European de Lupte, obținând rezultate istorice!

Astfel, Pătru Ionuț Erick a devenit campion european la categoria 85 kg, la Greco-Romane, el fiind fiul soților antrenori Andreea și Ionuț Pătru, care se ocupă de pregătirea sa și la club, scrie site-ul clubului condus de Eduard Crângașu.

CS Petrolul Ploiești are și o vicecampioană europeană la Lupte Libere feminine, pe Iordache Andreea Ștefania, la categoria 50 kg, care a luptat la această categorie la doar 13 ani!

Campionatul European de Lupte categoria de vârstă U15 a avut loc în perioada 14 – 18 aprilie 2024, în orașul Loutraki, din Grecia, la start fiind prezenți peste 600 de  participanți, din 36 de țări.

Sportivii noștri au devansat pe rând în calificări și semifinale alți sportivi din țări precum: Rusia, Azerbaijan, Polonia, Croația, Italia, Ungaria sau Grecia.