ULTIMA ORA: Laszlo Balint, noul ANTRENOR PRINCIPAL al „Lupilor Galbeni”

FC Petrolul Ploiești a ajuns la un acord cu Laszlo Balint, cel care va fi, începând din această săptămână, noul antrenor principal al “galben-albaștrilor”. Înțelegerea se va întinde până la finalul stagiunii 2024-2025.

          Laszlo Balint va colabora cu un staff tehnic din care vor face parte Florin Stîngă, Alin Pînzaru, Cezar Zanfir (antrenori secuzi), Cătălin Grigore (antrenor pentru portari), Alexandru Radu și Laurențiu Marinescu (preparatori fizici).

Vă dorim mult succes și cât mai multe realizări în haita lupilor galbeni!”, a transmis în urmă cu scut timp conducerea clubului ploieștean.

***

Tehnicianul în vârstă de 45 de ani revine, astfel, pe banca unei formații din Superliga, după ce le-a condus pe parcursul stagiuniilor precedente, din postura de antrenor principal, pe UTA Arad și pe CS Universitatea Craiova.

Născut la Brașov și fost jucător de prim eșalon la FC Brașov, CFR Cluj, UTA Arad, Unirea Urziceni, dar și în Ungaria, la Diosgyori VTK, Laszlo Balint și-a început cariera de antrenor la Unirea Tărlungeni, activând, ulterior, cu rezultate apreciate, la o serie de formații din Ligile 2 și 3, precum Academica Clinceni, ASA Tg. Mureș, Csikszereda Miercurea Ciuc, Sportul Snagov și Metaloglobus București.

În vara lui 2019 a preluat-o pe UTA Arad, grupare cu care, un an mai târziu, reușea promovarea în Superliga. Debutul stagiunii 2022-2023 l-a găsit la cârma Universității Craiova, iar după despărțirea de olteni a revenit la UTA, pentru un al doilea mandat pe banca formației arădene, întins până în primăvara lui 2023.