Orice locuinta trebuie sa detina un termometru (P)

Poate fi extrem de benefic sa ai acasa un termometru medical de incredere. Capacitatea de a determina in mod corespunzator daca cineva are sau nu febra va ofera informatii cruciale cu privire la etapele urmatoare ale tratamentului sau.

Exista multe tipuri diferite de termometre disponibile, atat de contact, cat si fara contact. Varstele membrilor familiei voastre, precum si propriile preferinte, va vor ajuta sa decideti ce fel de termometru sa cumparati.

Cand cineva nu se simte bine, ultimul lucru pe care vreti sa-l faceti este sa va bazati pe presupuneri. Iata o scurta descriere a termometrelor medicale, inclusiv cum sa le folositi si ce implica citirile lor. 

Diferitele tipuri de termometre medicale:

Termometrele digitale sunt cea mai precisa si rapida forma de termometru. Citirile sunt obtinute din partea inferioara a limbii, rectului sau axilei. Sunt disponibile pe scara larga in farmaciile locale si pot fi utilizate acasa sau in spitale.

Termometre electronice pentru urechi

Aceste termometre fac citiri de temperatura folosind tehnologia infrarosu. Termometrele electronice pentru urechi sunt mai putin fiabile, deoarece ar putea oferi o citire eronata daca exista prea multa ceara in ureche. In ciuda costului ridicat, ele sunt mult mai simplu de utilizat la nou-nascuti si copiii mici, deoarece termometrele digitale pot fi dificil de convins pe tineri sa ramana nemiscati suficient de mult.

Termometre pentru frunte

Aceste termometre cu infrarosu sunt, de asemenea, puse pe artera temporala si citesc caldura. Termometrele digitale sunt mai precise decat termometrele pentru frunte.

Termometre cu banda de plastic

Aceste termometre cu banda de plastic pot identifica daca un pacient are febra, dar nu ofera masuratori precise ale temperaturii. Ele servesc doar ca un avertisment ca ceva nu este in regula. Pentru a le folosi, asezati pur si simplu banda pe spranceana. 

Termometru pentru suzeta 

Aceste termometre de suzeta sunt utilizate in principal la nou-nascutii cu varsta peste trei luni. Ele necesita ca sugarul sa ramana nemiscat pentru cateva minute, ceea ce ar putea fi dificil. Ca urmare, temperatura poate fi incorecta uneori. 

Termometre din sticla si mercur 

Aceste termometre cu mercur sunt pentru a masura temperatura intr-o maniera de moda veche. In mod normal, il puneti sub limba si asteptati ca temperatura sa creasca, cand mercurul inceteaza sa creasca, aceasta este temperatura voastra. Din pacate, din cauza potentialului otravirii cu mercur, aceasta metoda de luare a temperaturii nu este recomandata si ar trebui sa discutati cu un profesionist din domeniul sanatatii inainte de a folosi un asemenea termometru. 

De ce multi prefera termometrul digital? 

Oamenii din ziua de azi prefera sa aiba un termometru digital in ritmul termometrului traditional pe baza de mercur din diverse motive. Cele pe baza de mercur sunt considerate periculoase pentru toata lumea si mai ales pentru copii. Sticla termometrului, daca este sparta, elibereaza mercurul periculos prezent in el, care se poate dovedi a fi distrugator de viata pentru fiinte umane. Termometrul digital ofera rezultate precise intr-un interval scurt de timp, spre deosebire de termometrul general, care ar putea necesita utilizarea repetata pentru a verifica temperatura corpului pacientilor. De asemenea, atunci cand utilizati termometrul digital, nu este necesar sa cititi termometrul la nivelul ochilor sau sa asteptati ceva timp pentru stabilizarea citirilor acestuia, ceea ce este obisnuit in termometrul traditional pe baza de mercur. Cumparatorii pot alege termometru electronic Tehno-farm direct de pe site-ul magazinului !

Termometrul digital este considerat mai bun decat un termometru cu mercur  deoarece este precis si ofera citiri usoare.

Un termometru digital este capabil sa masoare temperatura reala a corpului. Nu masoara doar temperatura suprafetei ca alte termometre conventionale. Nu aveti nevoie de temperatura suprafetei pentru a diagnostica febra. De asemenea, pentru ca temperatura din axile si gura, unde sunt plasate termometrele traditionale, ofera citiri fluctuante. Un termometru digital poate fi plasat in ureche si foloseste o metodologie speciala cu laser infrarosu pentru a inregistra temperatura interna a corpului foarte precis. Un termometru digital va va oferi citirile in cateva secunde. Vechile termometre au avut timp sa dea valorile temperaturii. Ar dura mai mult de un minut pentru a arata temperatura. Dar, termometrele digitale nu au nevoie de nicio recalibrare sau scuturare si arata citirea intr-o clipa. Un termometru digital poate stoca aproape zece dintre citirile anterioare. Acest lucru va va ajuta sa comparati imbunatatirile din timpul febrei.

Termometrele digitale sunt elegante si foarte la indemana. Tot ce trebuie sa faceti este sa apasati usor un buton si obtineti citirile de temperatura. Termometrul cu mercur a trebuit sa fie agitat puternic pentru a-l face sa functioneze eficient. De asemenea, nu este predispus la spargere precum termometrele din sticla.

Pentru toti acei oameni care nu inteleg diferitele scari ale temperaturii, un termometru digital este o binefacere. Afiseaza temperatura atat in grade Celsius, cat si in Fahrenheit. 

Cand vine vorba de achizitionarea celui mai bun termometru digital din Romania, exista varietati care pot fi rasfoite si achizitionate. Pe langa scopurile clinice, se pot selecta si termometre de gatit. Este important sa achizitionati un termometru digital de marca bun, care ofera un procent mai mare de precizie si poate functiona pentru o perioada lunga de timp. 

Pe piata sunt disponibile termometre clinice la preturi accesibile, care pot fi achizitionate din magazine medicale online de renume. Dar ar trebui sa va abtineti de la a cumpara altele mai ieftine, deoarece acestea pot avea ca rezultat un timp de raspuns lent pentru citirea temperaturii impreuna cu o precizie mai scazuta, in timp ce nu mai functioneaza dupa ceva timp.

Folosind web-ul, persoana poate localiza diferite site-uri si poate cunoaste varietatea de termometre digitale disponibile. Inainte de a face achizitia, este esential sa intelegeti exact ce este necesar si bugetul de care dispuneti pentru efectuarea achizitiei.