Oportunitati de afaceri Romania-Italia, in webinar la CCI Prahova

Camera de Comert si Industrie Prahova va organiza webinarul “Oportunități de afaceri ROMÂNIA-ITALIA”, joi, 16 martie 2023, pe platforma Zoom a CCI Prahova, începând cu ora 11.00.

Evenimentul, organizat de CCI Prahova în colaborare cu Ambasada României la Roma, se adresează atât companiilor care au stabilit relații de afaceri pe piața din Italia, cât și celor interesate să identifice noi oportunități de colaborare în această direcție.

Relațiile politico-diplomatice româno-italiene se situează la un nivel excelent, iar cele două țări acționează ca parteneri privilegiați, uniți de puternice legături istorice, sociale, culturale și lingvistice. În luna decembrie 2019, s-au aniversat 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Republica Italiană. Prezența în Italia a celei mai numeroase comunități românești din afara granițelor României, alături de existența unei importante comunități de afaceri italiene în România, conferă o dimensiune social-economică specială acestei relații privilegiate.

Din punct de vedere economic, Italia este unul dintre principalii parteneri ai României, ocupând locul 2 în topul partenerilor comerciali ai țării noastre și locul 5 în topul investitorilor străini în România.

În acest context, evenimentul se va axa pe următoarele elemente: panorama schimburilor comerciale bilaterale în intervalul 2021 – 2022, informații despre climatul de afaceri din Italia, modalități de abordare a pieței italiene, oportunități de colaborare bilaterală, informații privind principalele saloane expoziționale ce se desfășoară anual în Italia și modul în care reprezentanții birourilor comerciale din cadrul Ambasadelor pot sprijini companiile românești. De asemenea, va exista un moment dedicat întrebărilor si răspunsurilor, care își propune să vină în sprijinul companiilor cu informații utile în perspectiva unor viitoare parteneriate pe piața italiană.

Menționăm că inițiativa noastră se adresează companiilor din orice domeniu de activitate și, dorind să transformăm modalitatea de conectare online într-un avantaj și să depășim distanțele fizice, ne propunem să reunim astfel în cadrul evenimentului companii nu doar din județul Prahova, ci din toată țara.

În sensul celor de mai sus, suntem convinși că participarea la webinarul din 16 martie se va dovedi de un real folos pentru compania dumneavoastră, oferindu-vă ocazia de a vă informa și intra în contact cu o piață renumită prin stabilitate, seriozitate și deosebit de ofertantă privind oportunitățile de cooperare”, se arata intr-un comunicat al CCI Prahova.

Anexam totodata si programul evenimentului, cu rugamintea ca in masura in care sunteti interesati,  sa mentionati sugestiile Dvs., propuneri de parteneriate, identificarea unor anumitor companii din Italia cu care doriti sa intrati in contact sau orice alte oportunitati pe care le considerati oportune in relatia Dvs. cu piata italiana.