Informare meteo de polei; cod galben de ninsori

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o informare meteo de polei, dar și un cod galben de ninsori, în special în zona de munte. Informarea meteo de precipitații și polei va intra în vigoare miercuri, 9 decembrie, începând cu ora 14.00, și este valabilă până vineri, 11 decembrie, ora 15.00.

În zona de munte, va intra în vigoare și un cod galben de ninsori abundente, valabil începând din data de 9 decembrie, ora 17.00, până pe 11 decembrie, ora 17.00. În intervalul menționat va ninge, mai abundent la altitudini de peste 1400 m și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, iar pe creste va fi tare, cu viteze la rafală de peste 90…100 km/h și va fi viscol ce va determina scăderea vizibilității.

Având în vedere fenomenele meteorologice prognozate, manifestate prin intensificări ale vântului, ninsori viscolite și precipitații sub formă de ninsori, ISU Prahova anunta ca peste 190 de pompieri, cu 71 autospeciale de intervenție și 176 mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină în sprijinul autorităților administrației publice locale și populației din zonele unde s-ar putea produce evenimente care pot pune în pericol viața semenilor sau a bunurilor acestora.

La eventualele misiuni de căutare-salvare a persoanelor, sunt pregătite două autovehicule şenilate, o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM), o autofreză pentru deblocarea drumurilor, precum și autospeciale de intervenție la incendii și ambulanțe SMURD.

Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața și sănătatea populației, le reamintim celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile.

De asemenea, înainte de a începe deplasarea să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcționează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă.