WOW: Fildes si molari de mamut la Ploiesti! Ii puteti vedea intr-un minunat muzeu!

Rodica Vasile Radu- muzeograf în cadrul Mzueului de Știițele Naturii Prahova, ne prezintă o vitrină ce conţine un mulaj de mamut, un fragment de fildeş şi molari de mamut, vitrină situată în sala de Antropogeneză.

MAMMUTHUS PRIMIGENIUS a fost răspândit în regiuni mai reci, de tundră sau stepă din a doua jumătate a Pleistocenului până în Holocen.

La noi se găsesc un număr mare de resturi de mamut în pietrişurile şi nisipurile din Câmpia Dunării şi a Tisei, precum şi în terasele din regiunea dealurilor a tuturor râurilor din ţară.

Mamutul era un elefant cu blana deasă şi lungă, înalt de până la aproape 4 metri. Avea o cocoaşă mare în spatele gâtului. Cocoaşa de pe cap stoca grăsimea, care reprezenta rezerva de hrană pentru lungile ierni ale perioadei glaciare.

Molarii aveau lame de smalţ dese şi înguste. Cei doi incisivi ai maxilarului superior erau lungi până la 2 metri şi uşor arcuiţi. Fildeşii erau folosiţi pentru a mătura zăpada în căutarea hranei.

Interesant, chiar foarte interesant! Așadar, vizitați acest minunat muzeu, plini de comori ce ne deschid mintea către… lumea în care trăim!