ZIUA IEI la Giurgiu. O… LECTIE pentru Ploiesti

Ziua Universală a Iei 2024. Instantanee de la marea sărbătoare în cinstea IEI, la Giurgiu. Să umple inimile, nu alta! Și… orașul! Pentru că acolo s-a înțeles de plin necesitatea implicării comunității în păstrarea și repectarea patrimoniului imaterial, a tradiițiilor și meșteșugurilor. De la cei mai mici, la cei mai mari. Și… n-a mia fact nimeni mofturi că e….dificil sau că… sunt implicați COPII cărora le apar pozele din cadrul evenimentului pe Facebook, desigur,în semn de respect și apreciere pentru munca și talentul lor, pentru modul în care aleg să păstreze și ei tradițiile neamului. (evenimentul a  fost inițiat de Centrul Cultural Giurgiu care organizează și susține o paletă largă de activități și evenimente cultural-artistice.

 ABSOLUT MINUNAT!!! Cu toată sinceritatea…

 La noi, la Ploiești, a fost organizată o expoziție, foarte inspirată de altfel, de către Centrul Judetean de Cultura Prahova “Acad. Eugen Simion” (dar de care muți nu au habar sau pur și simplu o ignoră, că doar e mai bine să mergi la bere, la picnic, la bătut purceaua pe maidan sau să stai la o bârfă la umbra indolenței) și… cam atât.

 Ce vreau să spun?! Cât de multă nevoie avem de implicare, de evenimente de anvergură, profunde, care SĂ MIȘTE la propriu comunitatea al taote nivelurle, să înțelegem cât de mult trebuie să muncim să ne unim în cultură, în sentimente, în tradiție, în clipe și zile de poveste în care FRUMOSUL, CULTURA, ASPIRAȚIILE, PRIETENIA, EMPATIA să domnească,să ne învețe, să ne facă mai buni, mai educați, mai inspirați, fără ifose, mai bucuroși și mai conștienți de valorile pe care le moștenim, le avem, de copiii fatastici pe care îi creștem și pe care școala ni-i modelează și care cuceresc lumea cu mintea lor sclipitoare, cu dorința lor de cunoaștere…

Foto: Ion Vinea Giurgiu