Ziua Drapelului, la Ploiesti?! Oare cati ploiesteni stiu, simt sau fac un gest anume azi?!

Astăzi, 26 iunie, dis-de-dimineață, pe esplanada Palatului Culturii din Ploiești s-a desfășurat un ceremonial dedicat Zilei Drapelului Național, reflectând respectul față de unul dintre simbolurile esențiale ale României.

 În cadrul evenimentului, Drapelul Național a fost binecuvântat de preoți și arborat pe catarg, pe fondul Imnului Național.

Instituția Prefectului Județul Prahova a fost reprezentată cu onoare la manifestările organizate cu prilejul celebrării Drapelului național de către subprefecții Mircea Tănase și Marius Soare.

La rândul său, Cristian Constantin Apostol, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, a vorbit despre semnificația zilei, subliniind necesitatea de a menține și de a transmite conștiința națională generațiilor viitoare. Discursul oficialului a accentuat importanța respectului față de valorile naționale, care contribuie la unitatea și prosperitatea țării.

Ziua Drapelului Național, instituită prin Legea 96/1998, marchează adoptarea, în data de 26 iunie 1848, a tricolorului roșu, galben și albastru ca simbol național al României. De-a lungul timpului, acesta a fost prezent la evenimente semnificative din istoria țării, devenind un simbol al identității naționale.

Ceremonia a fost o ocazie de reafirmare a aprecierii și respectului pe care românii îl au față de tricolor, simbolul luptei pentru libertate, dreptate și unitate. Mda… dar oare la urechile câtor ploieșteni ajunge mesajul și mai cu seamă semnificația acestei zile? Oare câți dintre noi, ploieșteni fac azi un gest și-și pun o cocardă tricoloră la pieptsau arborează la fereastră sau în grădina cu flori un drapel?!?!?