Vicentiu Corbu, fondatorul KIM, crede ca viitorul apartine tehnologiilor distribuite

Antreprenrul ploiestean Vicentiu Corbu, fondatorul companiei KIM, a avut o pasiune de mic pentru IT, aceasta pornind de la un calculator Cobra, celebru pentru generațiile contemporane dezvoltării acestui domeniu. El a povestit, intr-un interviu acordat fineco24news.blogspot.com cum cariera sa a început în companii româneşti și a continuat apoi în multinaţionale, cu proiecte în zona de aviaţie sau Petrol şi Gaze, în mai multe ţări din Asia şi Europa, cele mai intense fiind în Pakistan, Iran sau Vietnam. În 2012 a fondat KIM, companie de software, proiect căruia i s-a dedicat în totalitate din 2015. A construit o academie de IT, prin care să faciliteze tranziţia mai rapidă a celor care vroiau să intre în acest sector de activitate, prin cursuri practice de programare. este adeptul învățării continue și a experimentat în Vietnam ziua de muncă de 24 de ore. Îi privește cu scepticism pe cei ce spun că dețin rețeta succesului. Proiectele de dezvoltare vizează extinderea atât în piețele din peninsula iberică, cât și pe cele din Asia.

Antreprenoriatul l-a descoperit în 2012, când a fondat KIM era încă angajat şi a fost anul în care s-a născut şi fiica cea mare. La iniţiativă s-a alăturat un prieten foarte bun cu care a început să construiasca.

În 2016 a deschis o academie de IT, prin care si-a propus să faca tranziţia mai rapidă a celor care vroiau să intre în zona de IT, prin cursuri practice de programare. O parte din studenţii de la academie au ales să se alăture echipei şi sunt şi astăzi la KIM.

„În 2020 m-am cunoscut cu Andrei Pitiş şi în 2021 acesta intrat în acţionariat. Ne-am construit un departament de Marketing şi Product Management, cu oameni experimentaţi din domeniu care au adus foarte mult plus valoare în produsele noastre, reuşind astfel să ne adresăm pieţelor internaţionale”, a spus Vicentiu Corbu.

Viitorul aparţine tehnologiilor distribuite

„Nu pot spune multe despre tehnologia NFT întrucât nu am interacţionat în forma aceasta, însă tehnologia blockchain, pe care este bazat NFT-ul, cred că reprezintă cu adevărat viitorul. Studiem de mult blockchain-ul, însă nu varianta folosită pentru crypto. Practic se pare că blockchain are o foarte mare aplicabilitate în zona de trasabilitate, în special pe zona de supply chain. Cred că viitorul aparţine tehnologiilor distribuite care propun o securitate mult mai bună decât a celor centralizate. Este mult de discutat aici, de aceea nu o să intru în detalii”, a spus Vicentiu Corbu in interviu.

Antreprenoriatul nu este despre antreprenor ci despre cei din jur

„Nu cred că e mai bine să fi antreprenor sau angajat, pur şi simplu trebuie să înţelegi foarte clar ce te motivează cu adevărat. Am foşti colegi care sunt absolut geniali ca şi angajaţi, au parte de o serie de tool-uri pentru a-şi dezvolta pasiunea şi fac lucruri incredibile…nu cred că i-ar motiva o viaţă antreprenorială în care trebuie să ai alte skill-uri decât cele tehnice”.

Nu am căutat niciodată domenii care nu mă motivau

„Planurile de investiţii sunt clare, avem produsele validate în piaţă, cu cât investiţia este mai mare, cu atât putem intra mai rapid în mai multe ţări. Timpul liber, aşa cum arată acesta, îl dedic fetelor mele, iar când prind câte o fereastră, snowboarding şi ciclism. Ca şi preferinţe de citit, istoria ocupă un loc confortabil”.