Veste buna: Au fost aprobati indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de reabilitare, restaurare, modernizare si consolidare a Palatului Culturii

Semne bune: Încă un pas a fost făcut de către Consiliul Judeţean (CJ) Prahova pentru reabilitarea Palatului Culturii din Ploieşti, o bijuterie arhitecturală, creație a legedarului arhitect Toma T. Socolescu, dar și a renumitului arhitect francez Ernest Doneaud, un loc plin de istorie şi cultură.

 Consilierii judeţeni au aprobat vineri (7 aprilie), în cadrul unei ședințe extraordinare, indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de reabilitare, restaurare, modernizare și consolidare a somptuoasei clădiri.

 Lucrările vor fi realizate de către CJ Prahova, cu fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), dar va exista şi o cofinanţare din bugetul local.

 Vor fi realizate: lucrări de creștere a eficienței energetice (anveloparea clădirii, echiparea cu sisteme moderne de climatizare, montarea unor echipamente inteligente de umbrire pentru sezonul cald, modernizarea instalaţiilor de iluminat ş.a.), de consolidare seismică și alte operaţiuni complementare (cum ar fi protecția împotriva incendiilor, accesibilitatea) ş.a.

 Valoarea totală a proiectului (inclusiv TVA): 85.359.041,79 lei.

 Durata execuţiei:  24 de luni.