Vandalismul ATACA din nou Palatul Culturii! Noi tragem semnale de alarma, dar… cei care activeaza acolo… de ce nu sunt dumnealor PRIMII care sa ia masuri?!?

Acum un an, cu numai câteva zile de Festivalul de Jazz, că, în sfârșit, semanlele noastre numeroase, până la acel moment, au prins viață, o echipă de muncitori dând brânci să curețe toate mâzgălelile de pe espanada Palatului Culturii, mâzgăleli care, fireșete nu au nimic în comun cu ideea de STREET ART, ci cu… vandalismul.

 Ei bine, azi, mergând la Palatul Cuturii, am urcat din nou scările de pe esplanadă și… iată. De-o parte și de alta, pe ziduri, sunt afișate NOI ACTE DE VANDALISM. Mâzgăleli în toate nuanțele, na,doar… treʼ să fie colorat, totul, că tinerețea asta vrea, CULOARE… Ce contează că unii umplu orașul de vandalism, că umplu de mizerie un simbol al Poieștilor, un edificiu care poartă celebrele semnături ale lui Toma Socolescu și Ernest Doneaud?!

Am schimbat două vorbe cu un domn de la pază. Un domn în vârstă care a spus că mai iese la „ei”, „le mai zice” oarece, dar că „n-are ce le face”, că tinerii îi spun că e domeniu public. EI, FÂS! Domeniu public? „ĂLA”- PALATUL CULTURII, adicătelea teoretic al trebui clasat ca MONUMENT ISTORIC,  ca SIMBOL al Ploieștilor. Mai că-i spune și PALAT AL CULTURII (cum s-ar zice, regat al educației…)

 Interesant e însă altceva… și… mai grav: de ce trebuie eu, jurnalist, să observ, să trag unul sau 1000 de semnale (până aude careva, dacă… aude!) – dar o fac, asta mi-e misia-, și cei care activează ÎN Palatul Culturii NU OBSERVĂ, nu reacționează? AU, OARE, HABAR? AU VĂZUT? Sunt acolo mai multe instituții. A văzut vreun angajat? S-a revoltat?