Urs ranit, considerat periculos, căutat de jandarmi si pădurari la Busteni

La Busteni au fost constituite echipe formate din jandarmi, reprezentanti ai Ocolului Silvic si Fondului Cinegetic, care patruleaza in zona pentru protejarea populatiei, a anunțat Prefectura Prahova care recomandă locuitorilor și turiștilor din stațiune să evite deplasările montane.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, pe raza orasului Busteni, un urs s-a refugiat in padure, dupa ce a fost lovit de un autoturism.

„La nivelul Institutiei Prefectului Judetul Prahova s-a luat legatura cu gestionarul Fondului Cinegetic, cu reprezentantii Garzii Forestiere, ai Garzii de Mediu, ai Directiei Silvice si cu autoritatile locale”, a anunțat Prefectura Prahova.

Prin intermediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Prahova si al Politiei Locale Busteni a fost informata populatia cu privire la existenta unui potential pericol determinat de existenta animalelor salbatice in general si a unui urs ranit, in special.

„Recomandam locuitorilor si turistilor sa evite deplasarile in padure sau, in cazul in care acestea sunt absolut necesare, sa nu se abata de la traseele de patrulare stabilite de autoritatile competente”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Prahova.