UPG Ploiesti se implica in initiativele Comisiei Europene de combatere a coronavirus

Consiliul European pentru Inovație va găzdui un hackathon pan-european în zilele de 24, 25 și 26 aprilie pentru a reuni societatea civilă, ecosistemele inovative și partenerii din regiune în scopul identificării unor soluții inovatoare pentru coronavirus. Evenimentul va reduce timpul pentru implementarea de soluții inovatoare dezvoltate de start-up-uri, iar factorii de decizie vor putea să valorifice ideile și soluțiile existente.

 

Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești este participant activ în cadrul acestui eveniment european și confirmă necesitatea urgentă de a împărtăși informații științifice și de a colabora atât în UE, cât și la nivel mondial. Prin acest eveniment Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești își asigură o vizibilitate crescută în domeniul cercetării aplicate.

 

Evenimentul Pan-European Hackathon poate fi urmărit pe mai multe canale media:

Facebook – https://www.facebook.com/events/249707376073847/

Instagram – https://www.instagram.com/EUvsVirus/

Website Comisia Europeană – https://ec.europa.eu/info/news/pan-european-hackathon-develop-innovative-solutions-overcome-societal-challenges-related-coronavirus-2020-apr-14_en

 

„Suntem conștienți că trebuie să existe o coordonare a eforturilor la nivel european și că e necesar să căutăm sinergii în cadrul comunității științifice și de cercetare europene cu ajutorul cărora să depășim provocările aduse de coronavirus”, a declarat prof. univ. habil. dr. ing. Dinu Florinel, rectorul Universității Petrol-Gaze din Ploiești.