UPDATE: Ursul strica weekend-ul administratiei! Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta, convocat de primar

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a convocat, în această dimineață, Comitetul Local pentru Situații de Urgență într-o ședință operativă, pentru a stabili un plan de măsuri pentru capturarea exemplarului de urs brun, care a fost semnalat în zona Gării de Nord și pe strada Romană.

Procedurile de capturare a acestui exemplar de urs se vor derula în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

În acest sens, edilul-șef al municipiului Ploiești a convocat, în această seară, o echipa de intervenție, care va încerca să captureze exemplarul de urs brun.

Pe parcursul acestor acțiuni, municipalitatea ploieșteană beneficiază de sprijin de specialitate din partea Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Prahova și al unui medic veterinar, precum și de suport direct al reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, Poliției Locale Ploiești, Poliției Municipiului Ploiești, respectiv Administrației Parcului Memorial “Constantin Stere”.

Menționăm faptul că, autoritățile locale monitorizează permanent această situație.

Rugăm cetățenii municipiului Ploiești să respecte avertizările și recomandările transmise în acest caz de către factorii autorizați.

Cele mai importante măsuri de protecție pentru cetățeni sunt:

-în situația în care se sesizează prezența ursului, trebuie apelat numărul de urgență 112;

-evitarea zonei în care a fost semnalat exemplarul de urs;

-rămânerea în locuințe;

-păstrarea distanței față de animal;

-să nu încerce să fotografieze/filmeze exemplarul de urs;

-să nu hrănească animalul.