Update 1: Angajata BCR Prahova acuzata de disparitia a 500.000 euro a refuzat sa dea declaratii politiei

Angajata BCR Prahova urmărită penal pentru delapidarea sumei de 150.000 de euro şi pentru distrugere calificată a refuzat, vineri după-amiază, să facă declaraţii în faţa procurorului care s-a deplasat la unitatea spitalicească unde este internată femeia, transmite corespondentul NewsIn.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, Alina Comăniţă, a declarat că femeia, Carmen Nicoleta Dănilă (40 de ani), s-a prevalat joi, atunci când a fost reţinută, de dreptul de a nu face declaraţii, iar vineri a refuzat, din nou, să facă vreo declaraţie în faţa procurorului care s-a deplasat la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Piteşti, acolo unde angajata BCR este internată. Carmen Nicoleta Dănilă a primit interdicţia de a părăsi localitatea.

Conform unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova remis vineri presei, Carmen Nicoleta Dănilă, care era angajată în funcţia de supervizor la unitatea bancară din Ploieşti, a acţionat cu ajutorul unui complice, respectiv al unui bărbat care este coordonator centru procesare la aceeaşi societate.

Din cercetările poliţiştilor a reieşit că cei doi au pătruns în incinta Camerei Tezaurului aparţinând BCR şi au sustras suma de 150.000 de euro, iar apoi femeia a revenit în incintă în aceeaşi zi, incendiind locul unde erau depozitate valutele, pentru a ascunde comiterea faptei. Angajata a intrat în locaţia respectivă fără să fi avut autorizaţie. Complicele acesteia este cercetat în stare de libertate.

Reamintim că, în urmă cu două săptămâni, a avut loc un incendiu în sediul central al BCR Prahova, în urma căruia, potrivit primelor informaţii, ar fi fost distruse o serie de documente precum şi o sumă importantă de valută (150.000 euro). Cercetările efectuate au dovedit, însă, că nu există probe care să ateste arderea bancnotelor, nefiind găsite urme de bani arşi total sau parţial.

Conform purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, procurorii ploieşteni au început urmărirea penală asupra unei angajate a BCR Prahova, aceasta fiind acuzată de distrugere calificată şi delapidare. Potrivit probatoriului administrat, în data de 30 noiembrie, femeia a intrat fără a avea autorizaţie în camera tezaurului din sediul BCR situat în centrul Ploieştiului, iar la ieşire nu a anunţat că în incinta camerei se vede o flacără.

În timpul anchetei deschise la bancă pentru stabilirea cauzei incendiului, anchetatorii şi reprezentanţii băncii au constatat că din camera tezaurului lipsesc trei teancuri a câte o sută de bancnote de 500 de euro fiecare, acestea nefiind găsite nici arse total nici parţial, deşi cu o zi înainte fusese confirmată prezenţa celor trei teancuri în camera de tezaur a băncii. Angajata BCR Prahova a fost reţinută joi, dar i s-a făcut rău şi a fost dusă la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie.