Unora le merge mintea numai la… „d-alea rele”! Camere foto/video ascunse in… nasturi la BAC!?

E tot mai clarcă au fost breșe de securiate la Bacalaureat dar… și la Evaluarea Națională. Și…NU E bine. Iată, însă cu ceexplicații de ultim moment a venit minsitrul Educației.

„În fiecare astfel de caz am făcut investigaţii prin intermediul inspectoratelor. În unele cazuri a fost înlocuită comisia de examen, în alte cazuri, am înţeles că Parchetul s-a sesizat în astfel de cazuri. Ceea ce noi trebuie să evităm pe viitor este utilizarea tehnologiei care avansează și, din păcate, afectează integritatea Examenelor Naţionale. Înţeleg că multe dintre aceste fotografii au fost realizate cu camere microscopice, aflate în nasture. Este vorba despre căşti microscopice, care sunt la nivelul urechii şi sunt foarte greu de detectat de către Comisii”, a declarat azi ministrul Educației, Ligia Deca.

Mda, dar… Cum erau transmise fotografiile și întrebările pe whatsapp??/

”O să facem o discuţie la nivelul instituţiilor statului şi să vedem cu putem să prevenim astfel de lucruri pe viitor. Înainte se folosea telefonul mobil, acelea nu sunt permise. În cazul acestor tipuri de echipamente trebuie să găsim altă modalitate de prevenţie”, a completat oficialul… în speranța destul de… vagă că, la un anume moment, CÂNDVA, totul va fi corect și frumos…

Deocamdată, însă… știți vorb-aia: dacă se poate… fura, de ce nu?! De ce să-nveți, când ai „mișmașuri” la-ndemână?!