UNICAT: In Ploiesti, intr-un loc special, muzica se intalneste cu un Sequoia Gigant?

În perimetrul exterior al Casei Memoriale „Paul Constantinescu”, mândria noastră este un Sequoiadendron Giganteum!

„Deși înrădăcinat de ani de zile, acest copac impresionant continuă să ne încânte și să ne inspire cu înălțimea sa și frumusețea sa neobosită. Vizitați-ne și bucurați-vă de întâlnirea cu acest gigant al naturii într-un cadru plin de istorie și emoție”, scriu reprezentanții Casei Memoriale „Paul Constantinescu” pe contul de socializare al instituției.

Așadar, încă un motiv de a vizita și de a contempla această bijuterie a Ploieștilor, locul ce ține amintirea marelui compositor, la umbra miraculosului copac…

Sequoiadendron giganteum, cunoscut și sub denumirea de sequoia gigant , sequoia gigant sau sequoia de Sierra este un arbore de conifere , clasificat în familia Cupressaceae în subfamilia Sequoioideae . Specimenele de sequoia gigant sunt cei mai masivi copaci de pe Pământ. [3] Sunt originare din plantațiile de pe versanții vestici ai lanțului muntos Sierra Nevada din California, dar sunt cultivate în întreaga lume.

Sequoia Gigant este listată ca specie pe cale de dispariție de către IUCN , cu mai puțin de 80.000 rămase în California sa natală. Arborele a fost introdus în Marea Britanie în 1853 și acum există aproximativ 5.000 de copaci maturi.

Sequoia uriaș crește la o înălțime medie de 50–85 m (164–279 ft) cu diametrele trunchiului variind de la 6–8 m (20–26 ft). Copacii record au fost măsurați la 94,8 m (311 ft) înălțime. Exemplarul despre care se știe că are cel mai mare diametru la înălțimea sânului este arborele General Grant, la 8,8 m (28,9 ft).

Sequoia Gigant se numără printre cele mai vechi organisme vii de pe Pământ. Cel mai vechi sequoia gigant cunoscut are 3.200–3.266 de ani.