Un simplu trecator si interventia exemplara a pompierilor au salvat viata a zeci de turisti dintr-un hotel al carui acoperis a luat foc! S-a intamplat la Ploiesti

Un  trecător a sunat astă-noapte, puțin după ora 0.00, la 112 să anunțe un incendiu care în numai cîteva clipea căpătat proporții impresionante. Totil la un hotel din zona de nord a municipiului Ploiești. Acoperișul, cu totul, era în făcări.

La intervenție au fost mobilizate, de urgență nu mai puțin de 14 echipaje de la ISU și Serviciul de Ambulanță.

În urma alertei de incendiu, ISU Prahova a trimis, la locul evenimentului, pompieri de la Detașamentele 1 și 2 Ploiești, cu șapte autospeciale de stingere, două autoscări și o autospecială pentru descarcerare. Acestora li s-au alăturat două echipaje SMURD și două ale SAJ,

 Din fericire, toate peNu s-au înregistrat victime. Toate persoanele aflate în imobil s-au autoevacuat, iar cineva care dormea undeva la parter a fost imediat trezit de echipajele de urgență și a ieși la timp de clădire.

 A fost mobilizare impresionantă, iar turisții evacuați au apreciat promptitudinea și modul de oganizare a tuturor echipajelor care au intervenit exemplar.

De asemenea, zicem noi, este de apreciat reacția celui care nu a stat pe gânduri și a alertat pompierii.

 Reprezentanții ISU au precizat că nu a fost necesară activarea planului roșu de intervenție. Focul s-a manifestat la nivelul acoperișului, afectând aproximativ 700 mp.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 1.30, iar o parte dintre pompieri au rămas la locul evenimentului, pentru îndepărtarea efectelor negative.

foto: ISU Prahova, INFO TRAFIC PRAHOVA