Un nou blocaj la Piata Centrala

Proiectul de construire a unei noi piețe centrale revine în actualitate. De data aceasta, cu o nouă problemă, legată de autorizația de demolare a construcțiilor provizorii realizate în prelungirea platoului. Pe rolul instanței sunt însă și două litigii, care vizează tot piața centrală.

Demolarea actualei piețe centrale este impusă încă din 2016, printr-o notificare a Inspectoratului de Stat în Construcții, prin care a fost anunțat faptul că actualul platou de la Hale nu mai prezintă siguranță în exploatare.

Astăzi, directorul SC Hale și Piețe, Mariana Pepelea, și viceprimarul Ploieștiului, George Pană, au susținut că s-au făcut demersuri pentru reconstruirea unei noi piețe centrale, însă există și o serie de blocaje.

Astfel, pe de o parte pe rolul instanțelor există două litigii pe tema unui spațiu comercial care este amplasat în interiorul platoului, iar pe de altă parte, autorizația de demolare a construcțiilor provizorii alăturate platoului nu a fost semnată.

Directorul SC Hale și Piețe și viceprimarul Ploieștiului au mai identificat un blocaj, de data aceasta cu privire la sumele care ar fi trebuit să fie virate din bugetul local la SC Hale și Piețe.