Un barbat a fost retinut dupa ce a oferit mita unui politist prahovean

Ieri, în jurul orei 14.30, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 9 Puchenii Mari au oprit în trafic pe D.N. 1, în zona localităţii Potigrafu, un autoturism în care se aflau doi bărbaţi şi în care erau transportate 150.000 ţigarete care nu prezentau timbru fiscal.
Cei doi suspecţi au fost conduşi la sediul Poliţiei pentru cercetări, împrejurare în care unul dintre ei a propus unui poliţist să nu întocmească acte de constatare, urmând ca în schimbul acestui favor să-i remită suma de 6.000 lei. În baza denunţului ofiţerului, s-a constituit o echipă operativă formată din ofiţeri D.G.A., care sub directa îndrumare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova l-au prins pe suspect în timp ce oferea suma de 5.800 lei ofiţerului de poliţie.

Faţă de suspect a fost dispusă efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi dare de mită, el fiind reţinut pentru o perioadă de 24 de ore. În cursul acestei zile, acesta urmează a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, a fost luată măsura indisponibilizării autoturismului folosit de suspect şi ridicarea în vederea cercetărilor a cantităţii de 150.000 de ţigarete fără timbru şi a sumei de 5.800 lei.