Trist, dar adevarat: 24% din romani castiga mai putin decat le impune strictul necesar in gospodarie

Un sondaj CURS realizat în decembrie, la comanda NewsIn, relevă faptul că, pentru 24% dintre români, veniturile din gospodărie nu ajung nici pentru strictul necesar, în timp ce doar 2% spun că reuşesc să aibă tot ce le trebuie, fără a se restrânge de la ceva.
Astfel, la întrebarea "Cum apreciati în prezent nivelul veniturilor din gospodăria dvs.?", 24% dintre cei intervievaţi au răspuns că acestea nu ajung nici pentru strictul necesar, iar 43% că veniturile acoperă doar strictul necesar.

Totodată, pentru 25% dintre respondenţi, veniturile din gospodărie ajung pentru un trai decent, fără însă a-şi permite cumpărarea unor bunuri mai scumpe, în timp ce 6% spun că veniturile le permit să cumpere şi unele bunuri mai scumpe, dar cu restrângeri în alte domenii. Doar 2% dintre respondenţi afirmă că reuşesc să aibă tot ce le trebuie, fără a se restrânge de la ceva.

Sondajul a fost realizat în perioada 10 – 19 decembrie 2011 de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS), pe un eşantion reprezentativ de 1.102 respondenţi cu vârste de minimum 18 ani. Marja de eroare la nivelul întregului esantion este de +/-3%, la un nivel de încredere de 95%