Transgaz a alocat 30.000 lei pentru modernizarea laboratoarelor Universității Petrol-Gaze din Ploiesti

S.C. Transgaz S.A. a finanțat cu 30.000 lei achiziția unui sistem inovativ de scanare 3D, în cadrul Departamentului de Inginerie Mecanică din cadrul Facultătii de Inginerie Mecanică şi Electrică al Universității Petrol-Gaze din Ploiești. Cuprinzând un proiector cu lumină structurată, camera de scanare, cu precizie de 0.5%, trepiedul, masa rotativă, precum şi pachetul software ce permite scanarea şi prelucrarea de bază a rezultatului brut al scanării, sistemul poate fi folosit în activităţi didactice și de cercetare.

“Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti încearcă să ţină pasul cu ultimele noutăţi tehnologice, fie prin eforturi proprii, fie cu sprijinul mediului de afaceri, al tuturor celor care înţeleg că investiţia în inteligenţă, în pregătirea specialiştilor capabili să integreze progresul, este cel mai bun plasament financiar”, a spus prorectorul UPG, prof. univ. dr. ing. Mihail Minescu.

Scannerul permite şi înregistrarea şi transmiterea informaţiei despre proprietăţile de aspect (textura) ale suprafeţelor scanate. Cu ajutorul mesei rotative, comandată de pachetul software, se pot realiza scanări complete, pe 360 de grade, care sunt apoi asamblate, cu opțiunea de închidere a golurilor. Pot fi scanate chiar modele cu dimensiuni de ordinul sutelor de milimetri. Întregul ansamblu se poate completa cu o a doua cameră de scanare, ceea ce ar permite reducerea timpului de operare, dar şi o creştere a calității rezultatului procesului de scanare.

La UPG Ploiești sunt 6.191 de studenți, dintre care 227 sunt studenți străini, care provin din 29 de țări.

Transportatorul naţional de gaze Transgaz (TGN) a încheiat 2018 cu afaceri de 1,74 miliarde de lei, cu 3,2% mai mici faţă de anul precedent, în timp ce profitul net s-a diminuat cu 16%, la 490,4 milioane de lei, potrivit rezultatelor financiare anuale consolidate.