Tragedie pe un santier, in Prahova

Cumplit accident de muncă deunăzi, pe un șantier situat între autostrăzile A3 și A7, în zona comunei Dumbrava. Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au fost alertați prin apel la 112 de către un martor al incidentului.

La fața locului, autoritățile au descoperit un bărbat de 63 de ani, din București, în stare de inconștiență, întins pe sol. Potrivit primelor informații, victima lucra la o structură din beton, la o înălțime de aproximativ 8 metri, când s-ar fi prăbușit în gol.

IPJ Prahova informează că polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat despre faptul că pe un șantier dintre autostrăzile A 3 și A7, de pe raza comunei Dumbrava, a avut loc un accident de muncă.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului identificând un bărbat, întins pe sol, inconștient.

Investigațiile au relevat că bărbatul de 63 de ani, din București, lucra pe o structură din beton, de aproximativ 8 metri, iar la un moment dat, s-ar fi precipitat, căzând pe betonul de la baza structurii.

Echipajul medical sosit la fața locului nu a mai putut decât să constate decesul bărbatului.

 În acest caz au fost informați și inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova.

Potrivit procedurilor, în cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă și nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.