Traditiile noastre vorbesc lumii despre noi: Studenti din Siria, Libia, Angola, China, Cameron sau Congo au invatat sa incondeieze oua

În ultima zi a atelierelor de încondeiat ouă organizatde Centrul județean pentru Cultură Prahova, supriza a fost una de… proporții! Și asta pentru că inspirate activitate de meșterit, menitp să promoveze tradiii autentice, a primit vizita studenților Facultății de Litere și Științe (Universitatea Petrol și Gaze) dar nu oricestudenți,ci aceia din anul I în programul pregătitor de limba română pentru cetățenii străini.

Studenții, originari din Siria, China, Libia, Angola, Sierra Leone, Camerun și Republica Democratică Congo au avut parte de o experiență inedită, descoperind o parte dintre tradițiile pascale specifice țării noastre. În timpul atelierului, aceștia au descoperit și… au învățat, silitori, tehnicile tradiționale de încondeiat ouă și simbolistica motivelor reprezentate cu ceară de albine.

MINUNAT!!! Uite-așa putem grăi lumii despre valorle și meșteșugurile noastre unice, pitorești, înveșmântate în profunzime, credință și… artă pură.

„Cu această ocazie dorim să mulțumim tuturor elevilor prezenți, precum și cadrelor didactice pentru preocuparea de a promova valorile culturii tradiționale în rândul tinerilor: Raluca Pană- Școala Gimnazială ,,Sfânta Vineri” Ploiești;

Bobe Nicoleta, Vasile Adina- Școala Gimnazială  ,,Sfântul Vasile” Ploiești;

Camelia Stoica- Colegiul Economic ,,Virgil Madgearu”;

Roxana Ionescu, Dănescu Evelina, Slăniceanu Raluca, Ivan Ileana- Școala Gimnazială ,,Rareș Vodă” Ploiești;

Gafu Cristina, Lucia Ispas- Facultatea de Litere și Științe- UPG Ploiești;

Mistodinis Laura- Centrul Educațional SISU Academy Ploiești;

Nu în ultimul rând, mulțumiri colegilor care s-au implicat în desfășurarea în bune condiții a acestor ateliere”, au transmis reprezentanțiicentrului Județean pentru Cultură Prahova.