Tineri politisti prahoveni, pregatire cu un fost formator al unei Academii de politie afgane, in cadrul unei misiuni NATO

În perioada 4 – 22 decembrie a.c., absolvenții Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina – promoția noiembrie 2023, repartizați la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, Serviciul Județean de Poliție Transporturi Prahova și Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești au participat la program de pregătire.

Activitatea s-a desfășurat sub coordonarea Serviciului de Pregătire Profesională, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al invitatului special, plutonier adjutant în rezervă Posea Florin Iulian – Formator de formatori al unei Academii de poliție afgane, în cadrul unei misiuni sub egida NATO NTMA în Afganistan.

Programul de pregătire urmărește, ca întotdeauna deprinderea principalelor coordonate ale carierei de polițist: tactica polițienească, instrucția tragerii cu armamentul din dotare, conducerea autospecialelor în regim prioritar și nu în ultimul rând, pregătirea fizică și autoapărarea, acesta fiind constituit din trei componente:

  1. Componenta teoretică – care vizează consolidarea cunoștințelor necesare pentru a răspunde eficient la cerințele complexe ale profesiei de polițist și necesităților actuale;
  2. ⁠Componenta practică – urmărește perfecționarea modului de folosire a armamentului și mijloacelor din dotare. Acest aspect contribuie la dobândirea deprinderilor necesare asigurării unei intervenții rapide și eficiente
  3. ⁠Componenta de adaptare și integrare în specificul muncii de poliție se realizează prin participarea noilor încadrați la activități polițienești alături de polițiști cu experiență din structurile unde sunt repartizați.

Scopul programului de pregătire pus în aplicare la nivelul inspectoratului a fost acela de a îmbunătăți modul în care tinerii polițiști realizează intervenția la evenimentele sesizate și acționează pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, având ca țintă finală furnizarea unui serviciu polițienesc de calitate.