Spoturi LED: sistem practic și estetic de iluminat pentru interior

Ești din ce în ce mai preocupat de trucurile care te pot ajuta să te bucuri de o eficiență energetică de necontestat? Vrei să înlocuiești sistemul de iluminat clasic pe care îl ai acasă și să îmbrățișezi avantajele tehnologiei LED?

Atunci spoturile LED sunt exact ce ai nevoie, fiind considerate unele dintre cele mai eficiente soluții când vine vorba de iluminarea puternică și intensă a fiecărei camere din locuință. Tehnologia LED este apreciată de experți ca fiind o opțiune modernă, durabilă și economică, spoturile fiind ușor de integrat în diverse suprafețe.

Consumatorii casnici, dar și cei din sectorul industrial preferă integrarea sistemului pe bază de spoturi LED nu numai pentru că are o durată generoasă de viață, dar și pentru că ajută la o amenajare interioară elegantă, cu bun gust.

În comparație cu alte corpuri de iluminat care ocupă spațiu, spoturile sunt discrete. Se potrivesc mai ales în camerele de mici dimensiuni, asigurând un aspect aerisit.

Cum se amplasează și instalează corect sistemul de iluminat cu spoturi LED?

Pentru început, este necesar să pregătești cu atenție locul de instalare, adică să cureți și eliberezi zona unde urmează să lucrezi. Prin folosirea unui creion, marchează locurile în care aplici spoturile, având grijă ca fiecare corp de iluminat să fie la o distanță corespunzătoare. De exemplu, dacă le instalezi pe un tavan de aproximativ 3 m, distanța dintre spoturi trebuie să fie de aproximativ 1,2 m.

Pentru montarea spoturilor încastrate va trebui să faci o gaură în perete sau tavan, chiar unde urmează să fie aplicate, conform dimensiunilor acestora. Conectează cablurile electrice la spot, iar apoi introdu-l cu atenție în locul pregătit, ținând cont de toate măsurile de siguranță. Un corp de iluminat bine montat va fi stabil și va distribui lumina uniform în cameră.

Înainte de a începe montarea propriu-zisă, verifică de mai multe ori ca sursele de energie să fie deconectate, pentru a evita riscul de accidentare. Deși nu este neapărat un proces dificil, este recomandat să apelezi la ajutorul unor experți în electricitate.

Sfaturi de care să ții cont pentru o iluminare corectă cu spoturile LED

Când vine vorba de designul interior și de amplasarea spoturilor, nu toată lumea știe exact care sunt aspectele de care trebuie să țină cont, motiv pentru care trebuie să solicite ajutorul unor experți. Iată câteva dintre sfaturile pe care trebuie să le știi despre poziționarea corpurilor de iluminat.

Conform specialiștilor, lumina de citit trebuie să fie amplasată în spate, astfel încât să nu fii deranjat de o lumină prea puternică în timp ce lecturezi cartea preferată. Plus că, dacă citești înainte de culcare, asigură-te că sursa de lumină nu este deloc deranjantă pentru ochi.

În baie și bucătărie, specialiștii sugerează montarea unor spoturi direct pe tavan, având în vedere că sunt două camere expuse mai mereu la umezeală și aburi. Fiind montate în tavan, riscul de a se deteriora cu trecerea timpului scade considerabil, iar lumina este distribuită uniform. În cazul dormitorului, asigură-te că optezi pentru sisteme cu lumină reglabilă, pentru un confort optim vizual.

Un alt sfat de care trebuie să ții cont este să eviți încărcarea inutilă a suprafețelor cu multe spoturi. Cu toate că nu se recomandă un singur corpul de iluminat într-o cameră, nu este bine nici să cazi în extrema cealaltă, montând multe spoturi LED unul după celălalt.

Nici în living, nici în dormitor nu se recomandă folosirea spoturilor cu lumină rece. Lumina rece este indicată pentru birouri, bucătării, garaje, unități spitalicești, adică în locurile în care este necesară o claritate maximă, pe când lumina caldă este potrivită pentru spațiile de relaxare și, mai ales, noaptea, pentru că nu mai forțează ochiul să se concentreze.

Descoperă oferta de spoturi LED de la Electric14.ro și creează o atmosferă primitoare în fiecare cameră!

Bucură-te de gama variată de spoturi LED de la Electric14.ro cu o durată de viață de până la 100.000 ore și cu un consum de energie de până la 40% mai redus în comparație cu sistemele clasice de iluminat.

Ușor de integrat în orice cameră, spoturile LED de la Electric14.ro te vor ajuta să creezi o atmosferă confortabilă. Alege din oferta disponibilă de produse cu funcții multiple, de o calitate superioară și decorează-ți locuința cu stil. (P)