Specialistii care vor investiga nenorocirea de la Slanic au sosit la fata locului cu elicopterul

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, declarase în această dimineață. Imediat după ce s-a dat alerta, că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua situaţia creată în urma surpării de teren.

Grupul de ingineri s-a deplasat la faţa locului pe cale aeriană, asta având în vedere gravitatea evenimentului.

„Sunt convocaţi (experţii tehnici, n.r.). IGSU îi preia şi îi duce la un elicopter, care e în aşteptare. Este posibil să fi decolat deja, ca să ajungă rapid acolo şi să poată să ia o decizie pe lumina zilei. Nu vrem să ajungem noaptea. Vrem să vadă situaţia şi de sus, iar apoi să vedem ce recomandări ne dau”, a spus Arafat, pentru Antena 3.

El a menţionat că în acest moment la faţa locului se află conducerea ISU Prahova şi prefectul judeţului. De asemenea, urmează să ajungă acolo o echipă operativă mixtă DSU-IGSU.

„Măsurile preventive luate până acum sunt de evacuare a ce este limitrof, fără să lăsăm niciun loc la riscuri inutile, pentru că este o situaţie care nu ştim cum va evolua şi poate să evolueze mai rău, încă, fiind o galerie de mine acolo, sub această zonă. Până nu avem un punct de vedere de la experţi, de la ingineri, este foarte greu să luăm o decizie din partea Situaţiilor de urgenţă sau a prefectului. Deci, următoarea etapă este analiza din partea experţilor, se va convoca Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, se va lua decizia dacă oamenii pot sau nu să se întoarcă acasă, iar dacă nu pot să se întoarcă acasă, se va asigura cazare pentru cei care vor. Şi, bineînţeles, trebuie stabilite următoarele etape tehnice de lucru, pentru a lua o decizie definitivă”, a precizat Arafat.

*La ora15.00, la Slănic, a început o ședință de urgență, la care participă reprezentanții ISU, primarul Slănicului- Costea Danieluș, prefectul Emil Drăgănescu, dar și specialiștii veniși acum de la București.