Situatie in dinamica la Slanic: Informatii de la Prefectura; efectele evolueaza

„În continuarea comunicării publice referitoare la situația de urgență din orașul Slănic, județul Prahova, dorim să precizăm că în urma măsurătorilor efectuate în această dimineață s-a constatat accentuarea tasării terenului cu aproximativ 20 cm.

Menționăm că până în prezent, 42 de persoane au fost evacuate din imobilele aflate în proximitate, iar prin grija administrației publice locale, două familii au fost adăpostite la operatorii economici din localitate.

Situația este monitorizată continuu, iar personalul specializat contractat de Primăria Slănic efectuează măsurători pentru a transmite aceste informații expertului tehnic în domeniul Rezistenței Mecanice și Stabilității Terenului de Fundare a Construcțiilor și a Masivelor de Pământ (Af).

De asemenea, echipele operative ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Poliției Române și Jandarmeriei Române sunt prezente la fața locului pentru asigurarea măsurilor din aria lor de competență și vor rămâne în dispozitiv atât timp cât situația o va impune”, au transmis în urmă cu scurt timp reprezentanții Instituției Prefectului Județeului Prahova.

 De asemenea, n-ar fi exclus cp prefectul însuși să revină în cursul zilei de azi la Slănic, pentru a discuta cu cei din adminsitrația locală și pentru a vedea la fața locului cum se desfășoară monitorizarea fenomenului.

Potrivit unor martori, efectele fenomenului care a pus „pe jar” autoritățile și a îngrozit întreg orașul, se resimt tot mai mult și se pare că ar fi afectată și Grădinița Nr. 1.unde s-ar fi observat niște crăpături în pereți.

Localnic: „Ne înghite hăul de sare? Orașul stă pe un soi de „labirint” de galerii, multe dintre ele dezafectate. Nu știm nici măcar ce ne vor aduce următoarele ore…”.

Între timp, craterul de ieri ar fi ajuns la cca 3 metri adâncime.