Situatia prin care trece o companie prahoveana al carei angajat a fost autoizolat la domiciliu dupa ce a revenit din Germania

Compania ploiesteana Modpack System, care a fost premiata de Ambasada Statelor Unite ale Amercii la Bucuresti, in urma cu 5 ani, reclama faptul ca un angajat care a fost autoizolat la domiciliu dupa ce a revenit din Germania si nu poate merge la munca pentru ca notarii au … birourile inchise pana marti! Situatia a vizat doi angajati ai companiei, unul din Bucuresti si unul din Prahova, pentru unul dintre acestia DSP nefiind de acord cu documentele prezentate de catre companie. Din fericire, speta s-a rezolvat in acesta dimineata, dar situatia in sine ramane si ea speram sa nu se repete si in cazul altor agenti economici.

 

„Va scriu in calitate de avocat al MODPACK SYSTEM SRL, in legatura cu adresa nr. 483/ 05.06.2020 ce vizeaza izolarea la domiciliu a unui angajat MODPACK System SRL care s-a deplasat in Germania in vederea executarii unui contract.

 

Va multumim pentru promptitudine si pentru sprijinul acordat in solutionarea rapida a acestei chestiuni. Vom incerca sa obtinem marti si legalizarea traducerii documentelor deja comunicate in Engleza si Romana. Din pacate, pana marti, este imposibil sa obtinem o legalizare deoarece toti notarii au birourile inchise.

 

In vederea unei clarificari a situatiei din acest moment, va rugam sa ne indicati care este temeiul legal care conduce la mentinerea izolarii la domiciliu pana la data la care veti primi legalizarea. Am dori sa intelegem de ce aceasta legalizare conditioneaza recunoasterea faptului ca personalului MODPACK System i se aplica exceptia de la litera k din art. 1^1 din Ordinul 414/2020, in conditiile in care:

 

  1. Am comunicat toate adresele si documentele care atesta faptul ca personalul Modpack s-a deplasat in Germania pentru a executa o intelegere contractuala
  2. Adresele au fost comunicate in Engleza si, ulterior in limba Romana.
  3. Adresele in Engleza au fost analizate de autoritati din Ungaria, Slovacia si Germania, si la dus si la intors si niciuna dintre aceste autoritati nu a solicitat traduceri legalizate ale continutului lor in limba proprie.
  4. Legalizarea semnaturii traducatorului documentelor nu se regaseste printre conditiile cerute de Ordinul 414/2020. Traducerii legalizate reprezinta o notiune care se refera, in dreptul procedural, la legalizarea semnaturii traducatorului, procedura prin care un notar certifica faptul ca un traducator este autorizat sa efectueze traduceri in/ din acea limba. Lista traducatorilor autorizati se regaseste la adresa Ministerului de Justitie: http://old.just.ro/MeniuStanga/Listapersoanelorautorizate/Traducatori/tabid/129/Default.aspx
  5. Colegii dvs din Bucuresti au interpretat si analizat documentele in limba Engleza si au constatat ca se aplica exceptia pentru un angajat care se afla in aceeasi situatie.

 

Va stam la dispozitie pentru orice detalii si va rugam sa ne sprijiniti sa solutionam cat mai urgent aceasta situatie neplacuta care produce prejudicii atat societatii MODPACK , cat si angajatului implicat si familiei acestuia”, se mentioneaza in informarea semnata de avocatul care reprezinta compania din Ploiesti.