Singurul OM din cultura prahoveana si singura institutie de cultura din Ploiesti care aduc azi aminte de ZIUA BRANCUSI pe conturile de socializare: Dirijorul Vlad Mateescu si, respectiv, Filarmonica ploiesteana al carei director este!

„România sărbătorește, astăzi, Ziua Națională Constantin Brâncuși și 148 de ani de la naşterea marelui sculptor.

Împreună cu iubitorii de artă din toată lumea, românii și instituțiile culturale românești îl rememorează și îl admiră pe cel care a exprimat în forme moderne și remarcabile aspirația umană spre perfecțiune, spre veșnicie și infinit.

Coloana fără Sfârșit, Poarta Sărutului, Masa Tăcerii și Aleea Scaunelor, împreună cu cel care le-a creat merită recunoașterea culturală de cel mai înalt nivel mondial – astăzi și întotdeauna”,a scris Vlad Mateescu, directorul filarmonicii, pe contul său de socializare.

«„Azi, 19 februarie, aniversăm 148 de la nașterea celui mai mare sculptor roman, Constantin Brâncuși!

Astfel, de Ziua Națională Constantin Brâncuși, comemorăm și ne uimim din nou de marea operă a întemeietorului sculpturii moderne, care fie ne lasă în tăcere, fie ne ridică la infinit, dar niciodată nu ne lasă insensibili la piatra făcută să cânte de mâna-I măiastră. Constantin Brâncuşi este considerat, alături de Picasso şi Braque, un întemeietor al „civilizaţiei ochiului”, iar cuvintele lui rămân lecții de viață pentru toți creatorii, dar și pentru admiratorii artelor:

“Mi-am lăsat dalta şi ciocanul

Şi am şlefuit materia

Cu propriile-mi mâini!…

Mi-am lăsat sculpturile să se joace

Cu cerurile şi oamenii – dovedind Lumii-

Că este cu putinţă o sculptură a focului!

Dar operele nu ajung niciodată,

La o desăvârşire completă!

Pentru că însăşi Materia

Nu este desăvârşită!“», stă scris azi și pe pagina de socializare a Filarmonicii ploieștene.

Un sincer BRAVO! I MULȚUMIM!

Credit foto: Ovidiu Solcan