Sinaia, orasul viitorului: A fost redeschisa Scoala „George Enescu”; acum are piscina, incalzire in pardoseala, lift, acces neingradit al persoanelor cu dizabilitati

„Modernizarea Școlii Gimnaziale „George Enescu” reprezintă un obiectiv esențial al proiectului Sinaia 3.0 – Educație. Social. Mobilitate, parte a unui proiect amplu, realizat cu sprijinul fondurilor europene.

“AICI EDUCAȚIA DE AZI NAȘTE LIDERII DE MÂINE!

Cu acest gând am demarat reclădirea infrastructurii școlare din Sinaia.

Pentru a crea lideri, ai nevoie de lideri!

Avem nevoie să arătăm că valori precum onoarea, cinstea, iubirea, munca, diversitatea, incluziunea, libertatea, empatia și curajul se transpun în acțiuni și proiecte pe termen lung! Avem nevoie de dascăli.

În spatele oricărui moment de fericire există multă muncă, preocupare, îngrijorare și presiune.

Elementele noi pe care le aduce această clădire în viața școlară, respectiv piscină, încălzire în pardoseală, acces neîngrădit al persoanelor cu dizabilități, sală de sport, cabinet medical sau table interactive trebuie să devină o normalitate pentru toate unitățile de învâțământ din țară!

Așa cum o spun de fiecare dată, Sinaia este Orașul Viitorului.

Orașul care a înțeles ce înseamnă o comunitate unită, acționând spre binele comun. 

2024 este anul acțiunii, al determinării, al continuității și al rezultatelor.  Finalizăm fiecare proiect și mergem mai departe.

Creștem împreună generații sănătoase și lideri de urmat!”, a transmis la evenimentul de inaugurare de luni, Vlad Oprea – primarul orașului Sinaia.

Prezentă la ceremonie, Ligia Deca – Ministrul Educației a declarat:

„Una dintre prioritățile mandatului meu de ministru este susținerea unităților de învățământ și a autorităților publice în procesele de modernizare a unităților de învățământ.  Privind noua clădire a Școlii „George Enescu”, văd dovada clară că acolo unde există voință și determinare lucrurile se pot întâmpla.

Concret, prin PNRR, Școala Gimnazială „George Enescu” va beneficia de dotarea cu echipamente TIC a unui Laborator de informatică, de dotarea cu echipamente digitale a unui Laborator multidisciplinar.  Se adaugă dotarea a 21  de săli de clasă și a unei săli de sport, cu mobilier specific și materiale didactice.”

Lucrările de modernizare executate în cadrul acestui proiect au țintit creșterea calității actului educațional, cât și asigurarea accesului și utilizării de către persoane cu dizabilități a școlii gimnaziale. În acest moment școala beneficiază de un sistem de încălzire prin pardoseală, cabinet medical și izolator, rampa pentru acces persoane cu dizabilități, sală de mese, laboratoare dotate cu materiale de ultimă generație, table Interactive. Este printre doar cele câteva școli de stat din țară care beneficiază de piscină.

 AȘADAR NIMIC NU E IMPOSIBIL! BA MAI MULT, atunci când VRE SĂ FACI BINE, IMPOSIBIL SĂ NU REUȘEȘTI! Și chiar poți face lucruri extraordinare pentru comunitate!