Sinaia ia inca 9 milioane euro fonduri europene; vezi unde merg banii

Orasul Sinaia va beneficia de incă 9 milioane de euro, prin semnarea a doua noi proiecte finantate din fonduri europene.

” Un oras in care poti accesa usor transportul in comun este un oras sanatos. Astept cu entuziasm ziua in care voi vedea mai multe biciclete decat masini pe strazile orasului. Sinaia este orasul cu cea mai mare rata de bani europeni atrasi pe cap de locuitor. Adaugam la acea suma si aceste doua proiecte“, a spus Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

Joi, 25 aprilie 2019, primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, a semnat încă 2 contracte de finanțare cu bani europeni, din cele zece propuse a fi implementate în oraș în următorii 3 ani. Cele 4 contracte încheiate în acest an însumează 13,2 milioane de euro până acum.

Primul proiect, “PARK & RIDE”, este în valoare de aproximativ 5 milioane de euro.

In zona gării din Sinaia se va construi o parcare etajată, parter și 6 nivele, la care se adaugă un subsol parțial și un nivel 7-terasa exterioară la B-dul Carol I. Aceasta va avea o capacitate de 300 de locuri. În incinta parcării vor exista 2 stații de reîncărcare pentru mașinile electrice, încurajând în acest fel folosirea mijloacelor nepoluante de transport. Aici se vor putea închiria biciclete și trotinete electrice. Prin aceasta se facilitează accesul în zona centrală a orașului și la principalele obiective turistice.

Al doilea proiect, “Eco Bus”, este în valoare de peste 4 milioane de euro.

Scopul acestui proiect este reducerea emisiilor de carbon în oraș și promovarea transportului public nepoluant, îmbunătățit în detrimentul deplasării cu autoturismul particular. Parcul auto de transport în comun va fi reînnoit cu 11 autobuze hibrid, dintre care 3 de 12m și 8 autobuze de 10 m. Acestea vor fi dotate cu internet wireless, sistem de supraveghere video, telemanagement și taxare e-tiketing. De asemenea, în stații vor fi montate 18 panouri cu mejasaje nominale pentru informarea in timp real  călătorilor asupra timpului de sosire în stație a mijlocului de transport.