Sinaia are o rată a șomajului tehnic de 50% fata de 1% anul trecut, iar incasarile la buget au scazut cu 60%!

Bugetul local al stațiunii Sinaia a scăzut cu 60% ca urmare a efectelor generate de Starea de Urgență, iar șomajul tehnic în rândul angajaților a ajuns la 50%, potrivit primarului Vlad Oprea. “Anul trecut avem doar 1% rata șomajului în oraș, iar acum am ajuns ca unul din doi angajați să intre în șomaj”, a spus Oprea.

Autoritățile locale încurajează proprietarii de terase să le redeschidă chiar pe 1 iunie, mai ales că aprobările în acest sens se dau în aceeași zi în care este depusă cererea. De asemenea, turiștii vor avea posibilitatea să meragă cu telegondola, iar biletele vor putea fi achiziționate online.

Sinaia, care a avut în 2018 venituri proprii de 29.190.770 lei, are peste 6.000 de locuri de cazare în toate tipurile de unități turistice (hoteluri, pensiuni, vile). Cu cel mai înalt domeniu schiabil din România (2.103 metri altitudine, în Vârful Furnica), stațiunea are 22 de pârtii (cu o lungime totală 24 de kilometri), două telegondole, un telescaun și un teleschi.

Sinaia va deveni prima stațiune smart din România, în urma atragerii, în ultimii 4 ani, a unor fonduri europene în valoare totală de 25.198.723 euro, ceea ce reprezintă 2.260 de euro pentru fiecare localnic.