Se pare GREVA GENERALA in Educatie nu poate fi totusi, evitata!

Nu prea semne dătătoare de speranțe! Discuțiile Guvernului cu sindicatele din Educație, care au avut loc miercuri, ar fi eșuat. În contextual dat, sindicaliștii au anunțat că rămân hotărâți să declanșeze greva generală începând de luni, la ora 8:00.

Este prima grevă generală a profesorilor din ultimii 18 ani.

Sindicaliștii au transmis că au ieșit „mâhniți” de la discuțiile cu Guvernul, care trebuie să facă „un efort” de 300 de milioane de lei.

„Prim-ministrul actual și prim-ministrul viitor au zis că vor trece în programul de guvernare că Educația e domeniu prioritar, dar nu au vrut să-și asume grilele salariale”, a spus liderul federației sindicale „Alma Mater”, Anton Hadăr.

Sindicaliștii spun că nu și-au dorit să intre în grevă și că „era obligația Guvernului și a celor cu decizie să vină cu soluții mai rapide, așa cum au promis.

„Apare problema de credibilitate. Majoritatea colegilor vor să vadă soluții concrete în programul de guvernare. Mandatul nostru este pentru ceva concret. Este posibil să mai avem o discuție luni”, a declarat Marian Nistor, liderul Federației Spiru Haret.

La rândul său, Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), a spus la ieșirea de la discuții că oamenilor le-a „ajuns cuțitul la os”.

 În opinia acestuia, dintre cei 145.000 de membri FSLI, se pare că peste 100.000 vor intra în grevă.

Așadar poblema se acutizează. Și, repetăm: este un moment critic al anului școlar.