Se lanseaza volumul „Centrul Civic Ploiesti in Proiecte (1950-1990)”

Societatea Culturală „ATOM” Ploiești are deosebita plăcere să vă invite la lansarea noului proiect editorial major pentru comunitatea ploieșteană, „Centrul Civic Ploiești în Proiecte (1950-1990)”, autor Alec Tomozei.

Tema centrală a acestei lucrări o reprezintă Centrul Civic din Ploiești, privit ca nucleu și generator al identității urbane a orașului.

Așa cum află, de la reprezentanții Societății Culturale ATOM, de-a lungul celor aproximativ 700 de pagini, structurate în 3 părți distincte și zece capitole, autorul prezintă premisele care au stat la baza marilor sistematizări asupra zonei centrale a orașului Ploiești realizate începând cu anii 1950, propunerile de sistematizare și proiectele realizate în perioada studiată, dar și viziunile de viitor, surprinse în lucrările cu propuneri de revitalizare a Centrului Civic, ale unor tineri arhitecți ploieșteni.

Lucrarea cuprinde proiecte elaborate de colectivele de proiectanți din cadrul fostului „Institut de Proiectări Prahova” (I.P.Ph.), cunoscut și ca „Direcția de Sistematizare, Arhitectură și Proiectare a Construcțiilor Ploiești” (D.S.A.P.C.) până la sfârșitul anilor 1960, iar după 1990 societatea Consproiect S.A., dar și mărturii, planuri, hărți, fotografii de epocă, culese din arhivele Direcției Județene a Arhivelor Naționale Prahova, ale Primăriei Ploiești, ale societăţii culturale „ATOM” Ploiești, dar și a colaboratorilor volumului de față.

Și unde s-ar potrivi cel mai bine lansarea unui astfel de volum, cu și despre Ploieștiul vremurilor trecute, dacă nu în cadrul unui eveniment deosebit, Bienala de Arhitectură Oltenia-Muntenia BIOM24, la invitația Ordinului Arhitecților din România filiala Prahova prezidat de arhitect Alexandru Bondrea?

Lansarea volumului va fi găzduită de  sala „Marea Unire”  de la Palatul Culurii, în data de 18 iunie, începând cu pra 13.50.