Scrisoare deschisa catre agentii economici din Ploiesti si Prahova trimisa de senatorul Iulian Badescu (candidat USL la Primaria Ploiesti)

Am primit la redactie o scrisoare deschisa semnata de Iulian Badescu, in calitate de “senator si cetatean”, dar si candidat USL la Primaria Ploiesti, adresata agentilor economici din municipiul Ploiesti si judetul Prahova.
“De la începutul anului și până acum, disperarea primarului Andrei Volosevici, președintele PDL Ploiesti, si a șefei lui pe linie politică, Roberta Anastase, a mers mână în mână cu foamea crâncenă de a face bani pentru campania electorală. Tulburați probabil de ultimele sondaje, în care partidul lor se află în cădere liberă, liderii pedeliști, cu un zel demn de o cauză mai bună și o inventivitate plasată în zona gri spre negru a legii, au declanșat o serie de acțiuni iresponsabile, care afectează grav bugetul municipalității.

Devenită brusc neobosită, familia PDL, fără să aibă o viziune clară a ceea ce înseamnă bugetul unui oraș ca Ploieștiul, contracarează lipsa de credibilitate, incompetență și lunga lista de “nu contează” și “nu ne interesează” a guvernării lor cu diverse acțiuni în care cooptează societățile comerciale, cărora le acordă fără discernământ contracte pentru diverse lucrări și prestații.

Scopul? Unul pur electoral. Proveniența banilor? Bugetul local, devenit pușculița de campanie. Cheltuielile care se fac acum urmează coordonatele: oricât, oricum, oriunde, oricui prezintă încredere, e alături de noi și acceptă să ne dea partea. Câștigurile astfel “contabilizate” sunt folosite în acțiuni de mituire a alegătorilor, în care se înscriu cu brio si, sau mai ales, pomenile electorale la sacoșă sau plic sau campaniile denigratoare și defăimătoare la adresa contracandidaților USL.

Repercusiunile acestor cheltuieli deșănțate afectează exclusiv buzunarele ploieștenilor. Ele grevează asupra solvabilității administrației locale, îndatorează cetățenii pe termen lung și adâncesc găurile bugetare generate de succesiunea în timp a altor asemenea găselnițe oneroase – gaura de 8 milioane de euro de la RATP, contractul cu Dalkia, supraevaluarea construcției stadionului Ilie Oană, contractul cu Rosal, “neînțelegerea” de la Hipodrom, afacerea Luxten, etc, etc, etc.

Stimați reprezentanți ai mediului de afaceri din Ploiești și Prahova, Nu lăsați câștigurile iluzorii de moment să afecteze stabilitatea financiară pe termen lung a firmelor dumneavoastră și bunăstarea concetățenilor noștri în anii care vor urma! Este păcat ca, din ordinul unor politicieni ce vor să-și spele anii în care s-au purtat de parcă ar fi câștigat țara la poker, în care au avut mână liberă pentru a-și bate joc de un popor pe fruntea căruia au scris “sclavii dictaturii BUBA- Boc, Udrea, Băsescu, Anastase”, să mai avem alți ani de suferit pentru că aceștia au acționat după deviza “după mine, potopul!”, a incheiat Iulian Badescu.