Saint Gobain, investitie de 5 milioane de euro la Ploiesti

Grupul Saint-Gobain a reluat producţia la linia de vată minerală din fibră de sticlă din cadrul fabricii Isover din Ploiești, în urma unei investiții de 5milioane de euro.

 

După o amplă modernizare tehnologică, linia de producţie de vată minerală din fibră de sticlă a redevenit operaţională în august, după aproape doi ani de la întreruperea temporară a activității, fiind astfel create 50 de noi locuri de muncă directe și multe alte locuri de muncă indirecte în serviciile conexe. Saint-Gobain Isover va furniza de la fabrica din Ploiești produse și soluții destinate atât pieței naționale, cât și altor piețe din regiune, precum Moldova, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Croația, Bosnia, Macedonia, Kosovo și Albania.

 

“Fabrica Isover din Ploiești reprezintă un activ strategic pentru Saint-Gobain, fiind una dintre puținele fabrici de vată minerală care produce atât vată de sticlă, cât și vată minerala bazaltică. Decizia de a redeschide linia de vată minerala din fibră de sticlă se înscrie într-o strategie mai amplă a Grupului Saint-Gobain în România, fiind generată de tendința pozitivă înregistrată de piața construcțiilor din ultimul an şi de dorința de a ne consolida angajamentul față de piața locală și regională“, a precizat Ovidiu Păscuțiu, Director General Saint-Gobain Construction Products România – Rigips şi Isover.

 

Linia de producţie de vată minerala din fibră de sticlă va avea o capacitate de producţie de peste 20.000 tone pe an, iar anul viitor Saint-Gobain Isover estimează că va ajunge la un număr de 170 de angajați.

 

Despre Saint-Gobain

 

Cu vânzări de 40,8 miliarde de euro în 2017, Saint-Gobain operează în 67 de ţări şi are peste 179.000 de angajaţi. În România, Saint-Gobain deţine nouă activităţi (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, Isover, PAM, Rigips şi Weber), cu aproximativ 1700 de angajaţi  si operează 13 unităţi de producţie în zece situri industrial situate în Băicoi, Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda, Suceava şi Vălenii de Munte.