S-a deschis prima cantina sociala din Sinaia

Ieri, în ziua în care creştinii au sărbătorit Duminica Floriilor, s-au deschis porţile primei cantine sociale din Sinaia. Evenimentul a avut loc în prezenţa primarului Vlad Oprea şi a preotului Paroh al Parohiei Sinaia 1 ”Sfântul Ilie”, Nicolae Daniel Coţoapă.
„Odată cu deschiderea acestei cantine sociale am mai făcut un pas mic dar semnificativ, pentru a veni în sprijinul sinăienilor aflaţi în momente grele. Persoanele care vor beneficia de o masă caldă, o dată pe săptămână, în Sfânta zi de Duminică, aveau nevoie de acest ajutor. Le mulţumesc reprezentanţilor Bisericii pentru implicarea de care au dat dovadă în acest proiect şi îi felicit pe toţi cei care contribuit la concretizarea lui”, a declarat primarul Vlad Oprea.

Primăria oraşului Sinaia a semnat un protocol cu marii agenţi hotelieri din Sinaia în vederea asigurării unui prânz cald, în fiecare dumincă, începând cu Duminica Floriilor, pentru 40 de persoane. Cantina socială va funcţiona în sistem de catering şi le va oferi sinăienilor două feluri pricipale de mâncare şi desert. De asemenea, persoanelor cu dizabilităţi le va fi livrată mâncarea la domiciliu.

Principalele criterii de selecţie a persoanelor ce vor beneficia de mesele calde sunt: domiciliul stabil în oraşul Sinaia şi venitul. În baza criteriilor ce au fost propuse de parohie şi aprobate de primar, s-a făcut programarea persoanelor ce vor beneficia de masa caldă.

Lucrările de construire a cantinei sociale au început în anul 2008 cu fonduri alocate de la bugetul local, fiind ulterior completate din donaţii şi sponsorizări.