„Rubinele” din piata Halelor Centrale

Piața Halelor Centrale din Ploiești. Hai, că „nu-i dracul așa de negru!!!” Ba dimpotrivă!
Da, sunt multe nelalocul lor și aci, multe neajunsuri, condiții sufocante- deopotrivă pentru comercianși și clienți, dar, dacă ai cumpătare, răbdrae i… ncredere în oamenii care chiar muncesc pămăntul cu drag găsești ce-ți dorești!
 Ia uitați-vă aici- roșii de Izbiceni-OLT! O minunăție! Ca niște rubine gustoase, și la numai… 4 lei! Cum s-ar spune „iau fața” pieței!

Și da, SE POATE!  Și se vând „ca pâinea caldă”! Nu-s copate forțat, au gust de ROȘIE cum știm de la bunici și… sunt un deliciu!!!

* Izbiceni este o comună în județul Olt, Oltenia, România, formată numai din satul de reședință cu același nume.

Comuna Izbiceni, formată dintr-o singură localitate, ce poartă același nume, este situată pe malul drept al râului Olt, în câmpia Romanațiului, o sub-ramură a câmpiei Olteniei, (Vintilă Mihăilescu, 1966) în partea de sud-est a fostului județ Romanați, inclus în 1968 în județul Olt.

În Izbiceni sunt cultivate aproape 600 de hectare de solarii cu legume, majoritatea cu roşii. 99% dintre localnicui sunt legumicultori și se mîndresc cu asta. Aici s-a înstăpînit și un Festival al Roșiilor, care marchează în luna iunie și prima atestare documentară a localității, într-un hrisov al domnitorului Alexandru al II-lea, din 14 iunie 1568.