RetuRO va deschide un centru regional in Prahova

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanţie-Returnare, deschide cel de-al treilea centru regional de colectare a ambalajelor SGR în judeţul Braşov, în cadrul parcului logistic VGP, dupa cele existente in judetele Cluj si Timis si va deschide unul si in judetul Prahova.

”După cum am anticipat de la începutul lansării sistemului, deschiderea graduală a centrelor regionale va fi coordonată cu creşterea numărului de ambalaje SGR pe piaţă. În prezent, avem trei centre RetuRO operaţionale, care pot procesa cumulat peste 1,7 miliarde de ambalaje anual, de peste trei ori mai mult decât totalul ambalajelor SGR introduse pe piaţă până în prezent. Vom continua să ne concetrăm pe extinderea infrastructurii şi în următoarele 3 luni, avem planificată deschiderea centrelor din judeţele Ilfov, Dolj, Bacău şi Prahova”, a declarat Gemma Webb, CEO şi Preşedinte al Directoratului RetuRO.

În acest moment, un astfel de sistem este implementat în 41 de ţări la nivel mondial şi în 15 ţări europene, printre care şi România. Studiile de caz arată că în ţările în care a fost implementat, ratele de colectare au crescut până la 90%, într-un interval de doi, până la trei ani.

ReturRO a fost creată de un consorţiu de trei acţionari privaţi: Asociaţia Berarii României pentru Mediu (30%), Asociaţia Producătorilor de Băuturi Răcoritoare pentru Sustenabilitate (30%) şi Asociaţia Retailerilor pentru Mediu (20%) şi un acţionar public, statul român, prin autoritatea centrală de mediu, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (20%).