Proiectul ReHABITA utilizează Noticeboard-uriprintate pentru informarea cetățenilor privind reabilitarea blocurilor

Agenția pentru Eficiență Energetică și Energii Regenerabile “AE3R Ploiești-Prahova” participă la Proiectul European #ReHABITA, finanțat prin Programul LIFE al Comisiei Europene, alături de Primăria Municipiului Ploiești.

Acesta ițiativă este menită să asigure o comunicare transparentă și eficientă cu cetățenii privind proiectele de reabilitare a blocurilor din oraș selectionate în cadrul proiectului ReHABITA. În acest scop, au fost amplasate noticeboard-uri printate la intrările blocurilor ce urmează să fie reabilitate, oferind informații detaliate despre proiect.

Detalii despre inițiativă:

  • Informații clare și concise: Noticeboard-urile includ detalii despre proiect, obiectivele sale si actiunile care vor fi interprinse in cadrul proiectului, precum si despre Biroul Unic care va fi infiintat de catre Primaria Muncipiului Ploiesti.
  • Accesibilitate: Amplasarea la intrările blocurilor asigură că fiecare locatar are acces facil la informații esențiale.
  • Transparență: Locatarii sunt ținuți la curent cu progresul lucrărilor și impactul acestora asupra comunității.

Este esențial ca locatarii să fie bine informați despre ceea ce urmează să se întâmple în comunitatea lor. Prin intermediul noticeboard-urilor, reușim să oferim toate informațiile necesare într-un format accesibil și ușor de înțeles pentru toată lumea.

Beneficiile proiectului ReHABITA:

  • Creșterea eficienței energetice: Reducerea consumului de energie și a emisiilor de carbon.
  • Îmbunătățirea confortului locativ: Modernizarea instalațiilor și creșterea standardelor de locuit.
  • Valorificarea clădirilor: Creșterea valorii imobiliare a blocurilor reabilitate.

Prin acest proiect, AE3R incearca sa dea un exemplu in privinta modului in care cetatenii pot initia proiecte de renovare, gasind in cadrul Biroului Unic, toate informatiile necesare pentru a face acest demers.

Pentru mai multe informații despre proiectul LIFE Rehabita și detaliile specifice privind renovările energetice, vizitați site-ul oficial al AE3R Ploiesti-Prahova: https://www.ae3r-ploiesti.ro/ro/rehabita.