Proiect de impact dedicat elevilor prahoveni: „Dependenta de… arta”

Astăzi, 15 mai 2024, la Sala Europa de la Palatul Administativ, a avut loc lansarea proiectului educativ „Dependența de… ARTĂ”:

 Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Prahova, în colaborare cu Consiliul Județean Prahova, CRPECA Ploiești, BCCO Biroul Antidrog, Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” din Ploiești, Kids Art Theatre by Nouria Nouri și de Cabinetul individual de psihologie Petrescu Emilia.

 Proiectul face parte din Planul comun de acțiune pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri și alte substanțe cu efect psihoactiv, implementat la nivelul județului Prahova.

 Evenimentul, unul de impact, a adunat directori, coordonatori de proiecte și programe, profesori diriginți și bibliotecari, care au asistat la spectacolul de teatru cu tematică antidrog, cu titlul „A doua șansă” interpretat de elevi.

 „Dependența de… artă” reprezintă o inițiativă inovatoare și valoroasă în cadrul eforturilor de a preveni consumul de droguri în rândul tinerilor, fiind sprijinită de numeroase instituții și organizații locale.

Arta oferă tinerilor ocazia de a-și exprima emoțiile, de a-și dezvolta talentele și de a forma o identitate pozitivă, într-un cadru ce promovează conectarea și dialogul social. Arta deschide orizonturi, dezvoltă simțuri, trăiri, dar și puterea creatoare…

 Spectacolul „A doua șansă” exemplifică modul în care arta poate transmite mesaje puternice și sensibilizează publicul față de pericolele drogurilor. Prin implicarea elevilor și a comunității artistice, proiectul acesta,unul inspirat, recunoaștem, stimulează conștientizarea și încurajează participarea activă a tineretului în lupta împotriva dependenței de droguri.