Programului „Repere culturale – Proiectul Ethnos”: Parteneriate intre Centrul Judetean de Cultura “Acad. Eugen Simion” si reprezentanti culturali sau autoritati locale

Vești îmbucurătoare pe care nu avem cum să nu le luăm în seamă: „În cadrul Programului „Repere culturale – Proiectul Ethnos” s-au încheiat parteneriate culturale cu reprezentanții culturali sau autorități din localitățile județului Prahova, pentru promovarea și valorificarea culturii locale și a tradițiilor strămoșești. Aceste parteneriate au avut ca obiectiv principal realizarea unui material informativ despre starea culturii şi a potenţialului artistic al localităților prahovene”, informează reprezentanții Centrului Județean de Cultură Prahova “Acad. Eugen Simion”.

Broșurile tipărite realizate în cadrul instituției au fost distribuite prin deplasarea în localitățile care au răspuns printre primele demersului nostru, și anume: Comarnic, Cornu, Filipeștii de Târg, Urlați, Tomșani, Boldești-Scăeni, Vălenii de Munte, Măneciu și Dumbrăvești.

Mulțumim și pe această cale pentru implicare autorităților locale și reprezentanților culturali: Alina Bunghez, Andreea State, Mihaela Toma, Ficuța Micu, Elena Potocea, Adrian Chita, Mihaela Sima, Lidia Pavel și Simona Nițu. Discuțiile avute cu aceștia s-au axat pe elaborarea unor viitoare proiecte culturale prin expunerea unor minime informații despre managementul de proiect, a modelului de proiect cultural, cu scopul dezvoltării ofertei de servicii culturale care se poate realiza prin organizarea unor dialoguri culturale între localități, serate cultural-artistice, spectacole, ateliere etc., atât în localitățile care au un mare potențial artistic, cât și în acelea care, din motive obiective, nu au potențial sau acesta există dar la un nivel scăzut.

Pentru vizualizarea publicațiilor rezultate în urma acestor parteneriate culturale, vă invităm să accesați siteul instituției: https://www.cjcph.ro/potentialul-artistic-prahova/

Centrul Județean de Cultură Prahova „Acad. Eugen Simion” va promova în continuare potențialul artistic al celorlalte localități din județ și va propune noi programe şi proiecte cultural-artistice şi educative care să conducă la îmbogăţirea patrimoniului cultural al instituțiilor de profil din județul Prahova.