Primarul din Magurele, prezent in calitate de presedinte ACoR Prahova la un forum al autoritatilor romane si din Republica Moldova

În calitate de președinte ACOR Prahova, primarul Comunei Măgurele, Vasilică Diaconu a participat în cursul săptămânii trecute la întâlnirea de lucru a reprezentanților Asociației Comunelor din România – ACoR, Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) și Association of Amalgamated Territorial Communities.

Sub egida “Solidaritate – Parteneriate – Cooperare”, joi, 18 ianuarie 2024, la Cluj, a avut loc o întâlnire de lucru comună între autorități publice locale din România, Republica Moldova și Ucraina.

Obiective propuse:

 -Impulsionarea procesului de identificare și stabilire a modalităților de construire a cooperării și parteneriatelor cu alte alianțe pentru susținerea dezvoltării comune și a inițiativelor autorităților locale.

-Consolidarea relațiilor de cooperare dintre autoritățile administrației publice locale din Republica Moldova, Ucraina și România precum și identificarea modalităților prin care se pot transfera cunoștințe în domeniul administrației publice locale, a modalități de promovare reciprocă a drepturilor și intereselor autorităților locale în cadrul instituțiilor europene.

-Crearea unui forum internațional pentru comunitățile românești, moldovenești și ucrainene, cu scopul de a construi parteneriate, colaborări, coordonarea politicilor și activităților pentru îmbunătățirea capacității comunitare, promovarea stabilității și dezvoltării regionale, precum și îmbunătățirea practicilor în guvernarea locală și democrație. Partea ucraineană este dispusă să organizeze un astfel de forum în una dintre regiunile de la graniță.

 Demn de luat în seaamă: În calitate de președinte ACoR Prahova, și de primar al Comunei Măgurele, Vasilică Diaconu, a  pus în lumină cu acest prilej, mai multe inițiative de bună practică, pe care le-a implementat deja de-a lungul anilor în comuna sa, cum ar fi modernizarea Școlii Gimnaziale, dar și implicarea în proiecte educaționale europene, construirea unor baze sportive și mai ales atragerea de agenți economici care să genereze crearea de noi locuri de muncă, digitalizarea sistemului de plăți din comună (Ghișeul.ro), utilități publice și infrastructură rutieră.