Primarii vor primi bani din fondul de rezerva al Guvernului

Purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, a anuntat, potrivit jurnalul.ro,  ca autoritatile locale vor primi bani din fondul de la Guvern in functie de necesarul pentru cofinantarea unor proiecte europene si plata unor datorii acumulate.
"Punctul de vedere al premierului este de a face aceste alocari in functie de necesitatile comunitatilor locale. Sunt doua principii: cofinantarea proiectelor europene si primariile cu probleme in plata datoriilor curente restante", a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, care a precizat ca nu se va face diferenta intre edilii de la Putere si cei de la Opozitie.

Dan Suciu a mai spus ca prefecturile vor intocmi liste pe baza solicitarilor venite dinspre autoritatile locale, centralizarea finala urmand sa se faca la Ministerul Administratiei si Internelor, in vederea acordarii de finantare prin hotarare de Guvern.

Asigurarea cofinantarii proiectelor europene se va face din fondurile administrate de Ministerul Finantelor pentru cheltuielile de investitii, insa, per total, nu se exclude nicio sursa de finantare, inclusiv Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului, pentru alocarile catre administratia locala, a precizat Suciu.
Citeste mai mult pe jurnalul.ro