Premii de mii de euro la concursul pentru poezie Nichita Stanescu

Primăria Municipiului Ploieşti va acorda Marele premiu pentru poezie „Nichita Stănescu”, cu ocazia desfăşurării în municipiul nostru, a celei de a XXIV ediţii a Festivalului Internaţional de poezie „Nichita Stănescu”, în perioada 29-31 martie.
Premiul, în valoare de 1000 de euro va fi acordat în urma deliberării unui juriu format din cinci personalităţi din domeniul literar, condus de academicianul Eugen Simion. De asemenea, municipalitatea va oferi premii în valoare totală de 7000 lei laureaţilor concursului „Lecţii cu Nichita”, organizat în parteneriat cu Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” Ploieşti. Competiţia, care reuneşte elevi din şase ţări, este defalcată pe patru secţiuni, traducere, film, fotografie şi desen.

Totodată, Primăria Municipiului Ploieşti va acorda şi două burse în valoare de câte 500 euro, unui elev şi unui student, care s-au distins prin activitatea lor literară.

Toate premiile de mai sus vor fi oferite de municipalitate în cadrul Festivităţii de premiere a Festivalului internaţional de poezie „Nichita Stănescu”, care se va desfăşura în data de 31.03.2012, cu începere de la ora 11:00 la Sala „Ion Baciu” a Filarmonicii „Paul Constantinescu”.

În cadrul acestei manifestări va fi acordat şi titlul de „cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti” poetului Valeriu Matei, membru de onoare al Academiei Române.