Prefectul, din nou la Slanic! Solicitari catre “Institutul Geologic al României” si „Apele Romane”

În sfârșit, li s-a aprins beculețul!

După ce… vineri, prefectul, într-o comunicare de la Slănic und ese făceau eforturi pentru umplerea craterului cu… pietriș spunea răspicat că, totuși, „terenul nu dă semne de stabilizare”, situația este monitorizată în continuare. Iar Prefectul Emil Drăgănescu este, BRAVO LUI, din nou la Slănic. Dar, firește, doar privirile și paza zonei nu sunt suficiente și nu au efect!!! Potrivit unei informări de ultimă oră, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a solicitat Comitetului Național pentru Situații de Urgență, să abiliteze “Institutul Geologic al României”, să efectueze studii și foraje în zona afectată.

Totodată, autoritățile au solicitat Administrației Naționale a Apelor Române să pună la dispoziția CJSU toate datele, planurile, hărțile și informațiile referitoare la pânza freatică din localitate și la apele subterane.

”Prefectul județului informează populația că tasarea craterului se desfășoară într-o dinamică normală și că monitorizează cu atenție situația de la Slănic, urmând să informeze cu privire la eventualele modificări survenite” a transmis Instituția Prefectului Județului Prahova.