Prahova – Regina vacantei de revelion a turistilor romani

Judeţul Prahova se remarcă şi în acest sezon, fiind destinaţia preferată în această minivacanţă de Revelion. Peste 10.000 de turişti au ales Valea Prahovei, staţiunile Sinaia Buşteni şi Azuga au fost ocupate 100% pentru Revelion.

De asemenea, zonele Breaza şi Campina au fost la mare căutare peste 1000 de turişti alegând să petreacă aici sărbătorile şi au înregistrat grad de ocupare de peste 95% pentru perioada de Revelion. Această zonă turistică creşte în popularitate – 10% creştere în comparaţie cu anul trecut, când gradul de ocupare a atins 80% din capacitatea de cazare a celor două localităţi.

Crăciunul a fost de asemenea o ocazie prielnică pentru o minivacanţă în Prahova. În Sinaia, Buşteni şi Azuga gradul de ocupare a fost tot de 100%, în timp ce în Breaza şi Campina gradul de ocupare a depăşit 90%.

În staţiunile montane vremea călduroasă a restricţionat schiul pe o parte din pârtii, însă se schiază pe pârtia Cazacu Începători şi Variantă şi pe Sorica la Azuga (30 cm zăpadă). La Buşteni se schiază bine pe Kalinderu 1 şi 2 (20-25 cm de zăpadă), iar la Sinaia se schiază la peste 1700 m, pe Valea Dorului 1 şi 2 şi pe Laptici (50 – 60 cm de zăpadă).

Pentru Revelion pachetele au inclus cină festivă în noaptea dintre ani, şi au costat la un hotel de 4 stele peste 3000 lei/persoană în timp ce la 3 stele peste 2000 de lei/persoană, iar la o vilă de 3 stele – 1200 lei/persoană.

În acest moment hotelierii din Prahova se pregătesc să întâmpine turiştii care serbează Crăciunul de rit vechi care este sărbătorit în fiecare an pe data de 7 ianuarie.

“Ne bucura prezenta în număr mare a turiştilor în Prahova atât pentru minivacanţa de Crăciun cât şi pentru Revelion. Aceştia ne demonstrează că trendul ascendent se păstrează, iar faptul că Breaza şi Campina au un grad de ocupare atât de mare ne arată că promovarea acestora da roade şi că, într-adevăr, Prahova, prin calitatea serviciilor oferite, este în continuare Regina Vacantelor romanilor”, a declarat Adrian Voican, preşedintele APDT Prahova.