Politeanu, noul primar al Ploiestilor: „Exista o teama ca „s-ar da foc” bugetului”

După ce aseară s-a întâlnit cu ploieștenii, într-un gest de mulțumire și recunoștință pentru victoria de la alegeri, noul primar ales al municipiului Ploiești, Mihai Polițeanu, s-a întâlnit azi cu reprezentanții mass-media, într-o primă conferință de presă care a conturat începutul manatului său.

Polițeanu a vorbit, printre multele subiecte abordate, și de procedura de preluare efectivă a mandatului, dar și de ceea ce va face prima dată și de posibilele probleme pe care ar putea să le întâmpine.

„Mandatul îl voi prelua efectiv undeva în luna septembrie a.c., conform procedurilor instituite in acest an electoral. Mă aștept ca în perioada asta de 3 luni… sau… da, există o teamă ca nu cumva să se „dea  foc bugetului”  (N.R. expresie ce probabil ar înlocui presupunerea ca să existe intenții de a se isca înadins oarece greutăți). Mizez pe comunicare, însă”, a punctat Mihai Politeanu.

Primarul ales a explicat pe scurt că „dacă în 2023, bugetul municipiului a fost undeva la 1 miliard de lei, acum abia e la vreo 800 de milioane lei”, ținând să aducă în atenție că „s-au pierdut fonduri europene, abia mai sunt vreo 300 de milioane pe PNRR, ceea ce e destul de puțin”. Politeanu a vorbit și de „datorii istorice” către TCE, de datorii la „Termo” și nu numai. „Da, mă aștept să fie, să găsesc probleme. S-ar putea chiar pentru o reechilibrare reală totul să dureze chiar și vreo doi ani, cam de atât să fie nevoie…”

Noul edil a ținut să precizeze, totodată, că până la preluarea mandatului dorește să aibă discuții clare, sincere, atât cu primarul Andrei Volosevici, cât și cu președintele ales al Consiliului Județean, Virgiliu Daniel Nanu- „ca să nu se mai repete circul din ultimii ani”, și chiar cu foștii contracandidați la scrutinul de duminică.